5 نکته مهم در نگهداری ظروف مسی و افزایش عمر آنها

نگهداری از ظروف مسی و افزایش عمر آنها

ظروف مسی، انواعی از ظروف آشپزخانه و دکوراتیو هستند که از جنس مس ساخته شده اند. ظروف مسی به دلیل زیبایی و جذابیت ظاهری، مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرند. این ظروف معمولا برای سرو غذاها و نوشیدنیها استفاده میشوند. همچنین میتوانند در تزیین میز و محیط آشپزخانه بسیار زیبا و شیک به نظر بیایند.

این ظروف دارای خواص حرارتی بالا هستند و میتوانند غذاها را به مدت طولانی گرم نگه دارند. همچنین، مس خواص ضد باکتری دارد و میتواند به بهبود سلامتی کمک کند. با این حال، مراقبت و تمیزکاری مناسب از ظروف مسی برای حفظ زیبایی و براقیت آنها ضروری است. اگر به دنبال افزایش طول عمر این ظروف هستید، به شما روش نگهداری از ظروف مسی را آموزش خواهیم داد.

 

روش های نگهداری از ظروف مسی

برای استفاده صحیح مصرف روزانه ظرف های مسی و همچنین آشپزی در ظروف مسی نکات را به یاد داشته باشید تا بتوانید طول عمر این ظروف را افزایش دهید:

  1. شستن ظروف مسی با دست
  2. خودداری از سیم کشیدن
  3. استفاده از شوینده مناسب
  4. عدم استفاده از فلزات برای هم زدن
  5. قلع اندود کردن

شستن ظروف مسی باید با دست انجام شود

به هیچ عنوان از ماشین ظرف شویی برای شستن ظروف مسی استفاده نکنید. ظروف مسی باید با دست شسته شده و بعد از آن کاملا خشک شود. شستن ظروف مسی با دست نیازمند توجه و همراهی دقیق است. هنگام شستشو حتما از اسفنج نرم استفاده نمایید. از به کار بردن سیم ظرف شویی خود داری نمایید. برای آب کشی ظروف مسی از آب گرم و ملایم استفاده کنید.

به دقت از همه نقاط ظروف مسی عبور کنید و مطمئن شوید که هر گوشه و لبه را به خوبی تمیز کرده اید. پس از شستن ظروف، آنها را به طور کامل خشک کنید. اجازه ندهید ظروف مرطوب بمانند، زیرا ممکن است زنگ بزنند.

 

از سیم کشیدن ظروف مسی خودداری کنید

برای حفظ ظاهر و کیفیت ظروف مسی، باید از سیم کشیدن به آنها خودداری کنید. دلیل این ممنوعیت نگهداری ظروف مسی با استفاده از سیم عبارت است از:

  • خطر خشک شدگی، که مانعی است در رونق و درخشش طولانی مدت ظروف مسی
  • خطر خراشیدگی، سیم باعث خراشیدگی و خدشه و مشکلات ظاهری میشود
  • خطر تغییر رنگ و لکه، احتمال آن است که رنگ ظروف تغییر کند و لکه های غیرقابل تمیز را بروز دهد.

از شوینده مناسب برای شستشوی ظروف مسی استفاده کنید

برای شستن ظروف مسی باید از مواد شوینده قوی خودداری کرد. ظروف مسی را با همان مواد شوینده مخصوص ظروف بشوئید، با اطلاعات غلط شوینده های قوی را برای براق تر کردن آنها استفاده نکنید تا به رویه مس یا پوشش قلع داخل ظروف مسی آسیب نزنید.

 

از فلزات برای هم ز‌دن در ظروف مسی استفاده نکنید

به دلیل شکنندگی قلع، برای هم زدن غذا در ظروف مسی از هم زن یا کفگیر فلزی استفاده نکنید. برخورد فلزات با قلع باعث ایجاد خش روی ظروف مسی میشود. همانطور که برای ظروف تفلون از قاشق چوبی استفاده میکنید در ظروف پخت و پز مسی هم از قاشق فلزی استفاده نکنید و قلع را دچار خط و خش نکنید.

 

قلع اندود کردن سطح داخلی ظروف مسی

قلع اندود کردن سطح داخلی ظروف مسی به معنای پوشاندن سطح داخلی ظروف با لایه ای از قلع است. این فرآیند همچنین به عنوان “خارج کردن” یا “پوشاندن” ظروف مسی با قلع شناخته میشود. قلع اندود کردن ظروف مسی عمدتا برای حفظ ظاهر زیبا، کنترل خوردگی و افزایش دوام آنها استفاده میشود.

هنگام استفاده از این ظروف یا شستشوی آنها دقت کنید که لایه پوشش قلع ظرف از بین نرود. در صورتی که از بین رفتن قلع داخل ظروف باید با مراجعه به فروشگاه های معتبر برای قلع اندود کردن ظروف اقدام نمایید.

 

مراحل قلع اندود کردن ظروف مسی

ظروف مسی دارای یک نمای بیرونی هستند که از مس خالص تشکیل شده و قسمت داخلی آنها که قلع اندود شده است. قسمت داخلی درست مانند تفلون در اثر استفاده غیر اصولی و شست و شوی نامناسب در ماشین ظرفشویی یا استفاده از سیم ظرفشویی آسیب میبیند.
زمانی که لایه محافظ شروع به از بین رفتن کرده و قرمزی زیر آن دیده شود بهتر است برای سفید کاری یا قلع کاری مجدد به کارگاه برده شود.

روش انجام آن به این صورت است که:

  • اول جدار داخلی ظرف و هرجای دیگری که میخواهند قلع اندود شود را با مقداری شن نرم و مقداری هم کاه تمیز میکنند.
  • مرحله بعد نوبت به حرارت دادن این ظروف مسی میشود و موقع حرارت دادن این ظروف با چرخاندن دسته دستگاه باد را جابجا میکنند تا این عمل بازدهی بالاتری داشته باشد.
  • بعد از حرارت دادن، ظروف خشک میشوند.
  • سپس با پنبه مقداری قلع و نشادر را به جداره داخلی ظرف میمالند
  • نهایتا سطحی سفید و نقره ای رنگ را در جدار داخلی ایجاد میکنند

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *