5 روش کاربردی برق انداختن و برای تمیز کردن ظروف مسی

روشهای برق انداختن ظروف مسی

ظروف مسی از قدیمی ترین و پرطرفدارترین ظرفهای مورد استفاده محسوب میشود. وجود ظروف مسی در آشپزخانه به یک منظره زیبا و دیدنی تبدیل شده است. از طرفی پخت غذا در آنها لذت بخش بوده و باعث خوشمزه شدن غذا نیز میشوند. اما استفاده از این ظروف بعد از مدتی منجر به کاهش شفافیت و جلای آنها میشود. برای رفع این مشکل بهتر است از روشهای برق انداختن ظروف مسی برای نو و تمیز نگه داشتن آنها استفاده نمایید.

اگر میخواهید وسایل آشپزخانه و ظروف مسی تان را تمیز کنید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. چند روش خانگی تمیز کردن ظروف مسی و براق کردن آنها را ارائه خواهیم داد.

 

چرا ظروف مسی با ارزش هستند؟

مس یک عنصر فلزی است که به دلیل ویژگی های بسیاری از قبیل بازتاب نور، هدایت حرارت و الکتریسیته، ضد عفونی کنندگی و… بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفته است. در نتیجه ظروف مسی مزایای زیادی در برابر سایر ظروف دارد. آنها جذابیت طبیعی و لمسی دارند و میتوانند یک جزء غیرقابل جداشدن از دکوراسیون داخلی خانه باشند.

همچنین، مس قادر به حفظ دمای مواد درون ظروف است و منجر به حمل و نقل یکنواخت حرارت میشود. ضمن اینکه، به دلیل صفات ضد میکروبی و ضد باکتریالی که دارند، ظروف مسی به عنوان انتخاب هوشمندانه ای برای استفاده در آشپزخانه و محیط های غذایی محسوب میشوند.

حفظ درخشش و تمیز کردن ظروف مسی ممکن است کار دشواری به نظر برسد. اما خبر خوب این است که میتوان با چند روش خانگی ظرف های مسی را برق انداخت.

 

5 تکنیک برق انداختن ظروف مسی

  1. اسکراب نمک و لیمو
  2. ترکیب نمک و سرکه
  3. ترکیب جوش شیرین و لیمو
  4. استفاده از محلول‌های جلا دهنده
  5. عدم استفاده از ماشین ظرفشویی

 

برق انداخت ظروف مسی با اسکراب نمک و لیمو

برق انداختن ظروف مسی با اسکراب نمک و لیمو یک روش متداول برای تمیزکاری و از بین بردن لکه ها و زنگهای روی ظروف مسی است. این روش بر اساس خواص شیمیایی نمک و لیمو عمل میکند.

برای انجام این روش، ابتدا ظروف مسی را با آب و مواد شوینده مناسب بشویید تا از هر گونه آلودگی و چربی پاک شوند. سپس روی ظروف ترکیبی از نمک و لیمو را بریزید. میتوانید نمک را روی ظروف بپاشید و سپس با استفاده از پوسته لیمو، آن را بر روی ظروف مالش دهید یا لیمو را برش داده و آب آن را روی ظروف بریزید و لیمو را روی ظرف بکشید.

ترکیب نمک و لیمو به خوبی لکه ها و زنگ های روی ظروف را از بین میبرد و ظروف را براق و درخشان میکند. بعد از تمیزکاری، ظروف را با آب بشویید و خشک کنید.

توجه داشته باشید که لیمو به دلیل اسیدی بودن خود منجر به آسیب به سطح مس میشود. به همین دلیل به جای استفاده مستقیم از لیمو میتوانید از ترکیب آب لیمو با نمک، خمیری درست کنید و با استفاده از یک پارچه آن را به سطح ظرف مسی بکشید.

مهم است به خاطر داشته باشید که این روش ممکن است برای ظروفی که روی آنها پوششی حفاظتی مانند لاک یا کفی مسی وجود دارد، مناسب نباشد و ممکن است به پوشش آنها آسیب برساند. قبل از استفاده از این روش، بهتر است تست روی یک قسمت کوچک و غیر قابل مشاهده از ظرف انجام دهید.

 

ترکیب نمک و سرکه برای تمیز کردن ظروف مسی

تمیز کردن ظروف مسی با ترکیب نمک و سرکه نیز یک روش متداول است. این روش نیز بر اساس خواص شیمیایی نمک و سرکه عمل میکند.

برای استفاده از این روش، ابتدا ظروف مسی را کاملا بشویید تا از هر گونه آلودگی و چربی پاک شوند. برای تهیه این ترکیب باید مخلوطی تهیه کنید که ۲/۳ آن را سرکه سفید و ۱/۳ آن را نمک تشکیل داده باشد. سپس مخلوط را به خوبی هم بزنید. حال باید پارچه ای تمیزی را به محلول نمک و سرکه آغشته کنید و از آن برای تمیز کردن تمامی قسمتهای مس استفاده کنید.

قسمتهایی که آلودگی بیشتری دارند باید بیشتر سابیده شوند. برای عملکرد بهتر باید به صورت مداوم پارچه خود را به محلول به دست آمده آغشته کنید.

ترکیب نمک و سرکه به خوبی لکه ها و زنگ های روی ظروف را از بین میبرد و ظروف را براق و درخشان میکند. همچنین، سرکه میتواند خطر رویش باکتریها را کاهش دهد و ضدعفونی کننده طبیعی باشد. بعد از تمیزکاری، ظروف را با آب بشویید و خشک کنید.

از آنجایی که سرکه ممکن است برای بعضی از افراد با حساسیت به مشکلاتی مانند خارش پوستی منجر شود، در صورت داشتن حساسیت نسبت به سرکه، این روش را استفاده نکنید. همچنین، قبل از استفاده از این روش بر روی ظروف مسی با پوشش حفاظتی، بهتر است ابتدا تست روی یک قسمت کوچک و غیر قابل مشاهده از ظرف انجام دهید.

 

ترکیب جوش شیرین و لیمو برا براق کردن ظروف مسی

تمیز کردن ظروف مسی با ترکیب جوش شیرین و لیمو نیز یک روش متداول است. برای تهیه این ترکیب کافی است که جوش شیرین را با کمی آب لیمو مخلوط کرده و خمیری نرم به دست آورید. در نهایت نیز با استفاده از یک اسفنج یا دستمال آن را روی سطوح مسی قرار داده و شروع به سابیدن ظرف کنید. سپس ظروف را با آب بشویید تا نتیجه کار را مشاهده کنید.

ترکیب جوش شیرین و لیمو به خوبی ظروف را براق و درخشان میکند. همچنین، لیمو میتواند خواص ضد باکتری داشته باشد و به تمیزکاری عمیق‌تر ظروف کمک کند.

به خاطر داشته باشید که قبل از استفاده از این روش بر روی ظروف مسی با پوشش حفاظتی، بهتر است یک تست روی یک قسمت کوچک و غیر قابل مشاهده از ظرف انجام دهید. همچنین، در صورت داشتن حساسیت نسبت به لیمو، این روش را استفاده نکنید.

 

جلوه دادن به ظروف مسی با استفاده از محلول‌های جلا دهنده

برای تمیز کردن و برق انداختن ظروف مسی با استفاده از محلولهای جلا دهنده، میتوانید از محصولات تجاری مختلفی استفاده کنید که برای تمیز کردن و افزایش براقیت ظروف مسی طراحی شده اند. قبل از استفاده از این محصولات حتما ظرف خود را کاملا تمیز نمایید.

برای استفاده از این محلولها مهم است که دستورالعمل تولیدکننده را مطالعه کنید و به دقت روی ظروف مسی خود عمل کنید. همچنین، از تمامی محلولهای جلا دهنده و محصولات شیمیایی با احتیاط استفاده کنید و از قرار گرفتن آنها در دسترس کودکان و حیوانات خانگی جلوگیری کنید.

این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید که محصولات تجاری خاصیت خورندگی بالایی دارند. به همین دلیل اگر زیاد از آنها استفاده کنید، باعث آسیب به سطح ظروف خواهد شد. از این رو توصیه میکنیم تنها زمانی از این محصولات استفاده نمایید که ظروف مسی شما با مواد خانگی تمیز نمیشوند.

 

عدم استفاده از ماشین ظرفشویی برای شستن ظروف مسی

از نکات مهم در نگهداری ظروف مسی، عدم استفاده از ماشین ظرفشویی است. شما باید تمامی ظروف مسی خود را با دست بشویید تا گرمای اضافی و مواد شوینده خشن ماشین ظرفشویی آسیبی به آنها وارد نکند. برای این کار باید از یک اسفنج نرم، مایع ظرفشویی معمولی و آب گرم استفاده کنید.

حتما قطعات مسی خود را پس از هر بار شستشو، با یک پارچه نخی خشک کنید. خشک کردن عادی ظروف مسی و قرار دادن آنها در هوا باعث لکه شدن این ظروف میشود.

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *